Pečení jako rodinná tradice i jako podnikatelský experiment... 

Chlebelly se u nás pečou odjakživa. Na víkend, jako dárek známým nebo rodině, když chceme zpracovat zbylé ovoce nebo zeleninu, příležitostí je spousta. A protože většině lidí opravdu chutná, rozhodli jsme se z chlebellu udělat podnikatelský experiment. Jsme v začátcích. Je to každodenní SPOUSTA práce, která nás ale baví, inspiruje a dodává nám energii. Držte nám palce a na snídani si kupte chlebell!

 

Who is Dr. Bell?

Jason Bell je doktor filozofie. A k tomu, už od mládí, rád (a skvěle) peče. 

Jeho doktorát je v oboru americká historie a jeho oblíbenou érou je americká občanská válka, ve které za jih bojoval i jeho prapraděd, Thomas Basnight. Rád si s vámi ale popovídá (anglicky) i o československé historii, která je jeho vedlejší specializací. Je také zkušeným genealogem a jedna z větví jeho rodinného stromu vede přímo ke skotskému králi Robertu II. Je profesionálním editorem vědeckých publikací a vysokoškolským učitelem. Více informací o jeho akademické kvalifikaci můžete získat zde. 

Hana Bellová strávila 9 let v americké korporaci, nyní je na volné noze jako překladatelka a tlumočnice a občas externě vyučuje na vysoké škole. Léta sní o vlastní firmě. O práci která dává smysl, je kreativní, náročná, ale díky které se může dál rozvíjet, učit se a být inspirací svým dětem. 

What are our goodies - aneb co za dobroty vlastně pečeme?

Není jednoduché zvládat práci, rodinu, vaření, volný čas. Zní to jako klišé, ale je to tak. A když je času málo, uchylujeme se ke kompromisům - v rodině, v práci a hlavně v jídle. Jen málokdo má večer po práci dostatek času a energie nastrouhat a uvařit dýni a pak z ní upéct buchtu. Dopadá to tak, že v obchodě narychlo nakoupíme nějaké výrobky, často plné éček, prázdných kalorií a náhražek, aby doma bylo alespoň něco. 

Proto bychom vám rádi nabídli produkt, na kterém si s čistým svědomím můžete pochutnat a nabídnout jej i svým dětem či návštěvě.  

Pečeme po malých dávkách, ručně, tak abychom byli schopni kontrolovat kvalitu každého výrobku. Používáme pokud možno místní ingredience, vždy čerstvé a kvalitní. Chlebell nemá žádné éčka ani náhražky a vydrží čerstvý 7 dní (v lednici či mrazáku déle).  

Naše recepty pochází z amerického jihu a v Jasonově rodině se už dlouho a uspěšně předávají z generace na generaci, protože jsou jednoduše skvělé. Po mnoha pokusech a úpravách se nám podařilo je adaptovat na české prostředí a české ingredience. 

A nyní naše výrobky nabízíme vám. 

Vězte, že pečeme pro vás, tak jak pečeme sami pro sebe. Poctivě a s láskou.